Unica Fire Safety en All Sprinkler Service B.V. sluiten overeenkomst voor SIT-licentie

Bron: www.unica.nl 19 januari, 09:33

Unica Fire Safety heeft met All Sprinkler Service B.V., een erkend onderhoudsbedrijf in de sprinklerbranche, een overeenkomst gesloten over het gebruik en de inzet van de Sprinkler Integrity Test (SIT). De SIT is een innovatieve testmethode om sprinklers op locatie te kunnen testen. Hiermee is All Sprinkler Service B.V. de allereerste installateur die een licentie krijgt om deze innovatie verder in de markt te zetten.
Sprinkler Integrity Test (SIT)
Twee jaar geleden introduceerde Unica Fire Safety de Sprinkler Integrity Test (SIT), een live testmethode, waarmee sprinklers op locatie kunnen worden getest. Door deze innovatie kunnen zowel Unica Fire Safety als All Sprinkler Service B.V. aan diverse belanghebbenden inzicht bieden m.b.t. het functioneren van een sprinklerinstallatie.
“Met de SIT hebben we een uniek product in handen, waarmee we daadwerkelijk op locatie, bij de klant, de sprinklers live kunnen testen”, aldus algemeen directeur All Sprinkler Service B.V., Klaas van Twillert. Hij vervolgt; “Er bestaat geen betere en accurate livetest dan de Sprinkler Integrity Test. Zowel wij als de klant zien de sprinklers, onder omstandigheden van de locatie, afgaan. Dit is de meest betrouwbare test die wij een klant kunnen aanbieden”.

Voorbeeld vanuit de praktijk
Ook vanuit de praktijk is gebleken dat de SIT een betrouwbare en accurate testmethode is. Dit betrof een verouderde sprinklerinstallatie, die was aangesloten op open water. ‘’Na de leidinginspectie van de sprinklerinstallatie, bij de klant, bleek dat er in de DN32 zakbuizen van 3/8 sprinklers veel drab aanwezig was en daardoor verstopt waren geraakt. Wanneer we de sprinklers in een laboratorium zouden laten testen, wordt 1 cm van de aanwezige drab getest. Om deze reden hebben we de SIT voorgesteld, waarmee we direct konden aantonen dat de drab tijdens het activeren van de sprinklers uit de gehele zakbuis werd geduwd”, aldus Klaas van Twillert. Hij vervolgt; “Met de SIT toon je daadwerkelijk aan dat de sprinklerinstallatie doet wat deze moet doen, dit in het bijzijn van de klant”.
Toekomstvisie


De verwachting is dat Unica Fire Safety en All Sprinkler Service B.V. in de toekomst nog intensiever gaan samenwerken. Dit komt mede doordat allebei de bedrijven innovatie een belangrijk thema vinden. “Vertrouwen is belangrijk, en het vertrouwen tussen Unica Fire Safety en All Sprinkler Service B.V. kan niet beter. We versterken elkaar en helpen daar waar nodig. Daarnaast zijn we twee bedrijven die innovatie hoog in het vaandel hebben staan, waardoor onze kernwaarden goed met elkaar matchen”, aldus Klaas van Twillert.
All Sprinkler Service B.V.

All Sprinkler Service B.V. is een officieel erkend onderhoudsbedrijf in de sprinklerbranche wat in 2005 is opgericht. In de loop der jaren is er een uniek partnerschap tussen Unica Fire Safety en All Sprinkler Service B.V. ontstaan.