Vijf sterke argumenten voor gecertificeerd onderhoud van uw sprinklerinstallatie

Waarom is gecertificeerd onderhoud van uw sprinklerinstallatie zo belangrijk? Is goed onderhoud een extra kostenpost of zinvol? Wij geven de antwoorden met vijf sterke argumenten.

  1. Een sprinklerinstallatie houdt de schade beperkt 

Calamiteiten zijn onvoorspelbaar en de gevolgen vaak desastreus. Zo veroorzaakt een kleine kortsluiting al gauw een enorme brand. Stel dat dan uw sprinklerinstallatie op zo’n moment niet werkt! Dan kan alleen de brandweer nog blussen, maar zal de schade omvangrijk zijn. Een goed onderhouden sprinklerinstallatie detecteert de brand snel en blust meteen. Zo blijft de schade beperkt. Ook als er niemand in het pand aanwezig is.

  1. Betrouwbare installatie functioneert wanneer het nodig is

De betrouwbaarheid van uw sprinklerinstallatie is van buitenaf niet te zien. De buizen, leidingen en sprinklerkoppen worden daarom frequent gecontroleerd. Ook voeren we diverse periodieke testen uit op de capaciteit van de installatie, de onderdrukbeveiliging en werking van pompen. Zo houden wij de installatie betrouwbaar en zal die optimaal functioneren wanneer dit nodig is.

  1. Verzekeraars eisen een inspectie

Het komt steeds vaker voor dat verzekeraars gecertificeerd onderhoud eisen. Zij verlangen van verzekerden dat het beperken van schade maximaal gegarandeerd is. Anders vergoeden zij de schade niet. Besef eens goed hoe groot die schade zal zijn als uw bedrijf grotendeels in vlammen opgaat? Hoeveel kost het u dan om alles te herstellen? Gecertificeerd onderhoud is een stuk voordeliger.

  1. Voorkom faillissement van uw bedrijf

De schade aan producten en het bedrijfspand is niet uw enige zorg. Brand verstoort ook het bedrijfscontinuïteit. Hoe blijft u producten leveren als maandenlang productielijnen niet kunnen draaien? Uw klanten zullen uitwijken naar concurrenten en omzetdaling is onvermijdelijk. Voor veel ondernemers betekent dit een faillissement. Met goed gecertificeerd onderhoud blijft uw bedrijfscontinuïteit behouden.

  1. Gecertificeerd onderhoud redt mensenlevens

Bij brand in een bedrijfspand grijpt het vuur in een rap tempo om zich heen. Een verhoogd risico op gewonden of nog erger. Een brand brengt namelijk ook mensenlevens in gevaar. Stelt u zich eens voor dat in deze omstandigheden uw sprinklerinstallatie niet zou werken door gebrekkig onderhoud. Je moet er niet aan denken! Met gecertificeerd onderhoud van uw sprinklerinstallatie blijven uw medewerkers en klanten veilig.

Gecertificeerd onderhoud van All Sprinkler Service B.V.

Een veilige sprinklerinstallatie zorgt voor meer veiligheid in uw bedrijfspand. All Sprinkler Service onderhoud uw sprinklerinstallatie periodiek. We beschikken over de juiste certificaten. Meer weten? Neem dan contact met ons op.