Onderhoud sprinklerinstallatie voorkomt veel leed

Gecertificeerd onderhoud aan sprinklers voorkomt veel persoonlijk leed. in de afgelopen 25 jaar zijn geen dodelijke slachtoffers gevallen door brand in gebouwen dankzij betrouwbare sprinklerbeveiliging. Dat komt onder anderen door de snelle werking van sprinklers: 99 van de 100 branden is al geblust op het moment dat de brandweer arriveert.

Goed onderhoud beschermt de continuïteit

Goed onderhoud aan uw sprinklerinstallatie beschermt de voortgang van uw bedrijf. Een allesvernietigende brand verwoest niet alleen het gebouw en de inventaris, maar ook de bedrijfscontinuïteit. De bedrijfsactiviteiten komen vaak voor langere tijd tot stilstand, waardoor bijvoorbeeld verdere leveringen stoppen. Heeft u niet voldoende financiële reserves? Dan betekent een brand een faillissement.

Goed onderhoud beschermt uw imago

Goed onderhoud van sprinklerinstallaties beschermt tevens uw bedrijfsimago. Een grote brand wordt vaak uitgebreid behandeld in de media. Spectaculaire beelden van hoge vlammen verschijnen dagelijks op internet. Vaak met de ondertoon van twijfel aan uw verantwoordelijkheid. Dankzij goed onderhoud aan de sprinklerinstallatie blijft uw bedrijfsnaam vrij van negatieve publiciteit door brand.

Goed onderhoud beperkt schade

Goed onderhoud beperkt uw schade aanzienlijk. Met een betrouwbare sprinklerbeveiliging wordt brand snel gesignaleerd en geblust. Hierdoor blijft het aangetaste oppervlak beperkt tot 9 vierkante meter (bron: TNO). In gebouwen zonder sprinkler bestrijkt een brand gemiddeld 70 procent van het totaal oppervlak. Daarbij gaat ongeveer 50 procent van de inventaris verloren. De financiële schade zonder goede sprinklerinstallatie is dus aanzienlijk hoger.

All Sprinkler Service staat voor veiligheid met:

  • Gecertificeerd totaalonderhoud aan uw sprinklerinstallatie
  • Twee-wekelijkse testen
  • Halfjaarlijks en jaarlijks onderhoud
  • Tank en Reinwaterkelder inspecties
  • Reparatie van alle onderdelen